Ndërtimi i Aeroportit në Vlorë/Gjiknuri e Ahmetaj raportojnë në komision

schedule11:03 - 30 Janar, 2018

schedule 11:03 - 30 Janar, 2018

Ministrat Damian Gjiknuri dhe Arben Ahmetaj raportojnë në Komisionin e Ekonomisë për ndërtimin e aeroportit në Vlorë. Sipas tyre ndërtimi i këtij aeroporti do t’i shërbejë zhvillimit ekonomik dhe rritjes së turizmit në vend.

“Aeroporti që do të ndërtohet në Vlorë do të jetë më i madh se aeroporti i Rinasit.

Ndërtimi i aeroportit të Vlorës do t’i shërbejë zhvillimit ekonomik dhe rritjes së turizmit. Ndërtimi i aeroportit të Vlorës do të jetë plotësisht investim privat, qeveria merr risk minimal”- tha Gjiknuri.

Nga ana e tij ministri i Financave dhe Ekonomisë  Arben Ahmetaj tha se ndërtimi i aeroportit të Vlorës do të rritë konkurrencën dhe do të heqë monopolin. Sipas tij pritet të rritet me 7 % në vit numri i pasagjerëve që përdorin avionin.

“Ndërtimi i aeroportit të Vlorës do të rritë konkurrencën dhe do të heqë monopolin. Pritet të rritet me 7 % në vit numri i pasagjerëve që përdorin avionin. : Do të diskutojmë për minimumin e riskut që do të ndërmarrë qeveria për ndërtimin e aeroportit të Vlorës. Për ndërtimin e aeroportit të Vlorës mendohet të investohet 100 mln euro”- deklaroi Ahmetaj.

vijon…