Moti i keq, pezullohet lundrimi i anijeve të vogla në Vlorë, mbërrin 7 orë me vonesë trageti nga Italia

schedule09:19 - 3 Dhjetor, 2021

schedule 09:19 - 3 Dhjetor, 2021

Moti i keq dhe reshjet e shiut kanë bërë që të pezullohet lundrimi  i mjeteve të vogla të peshkimit.

Sipas kapitenerisë  janë njoftuar  të  gjitha  anijet  e  peshkimit  dhe  mjetet  e  vogla  lundruese  për  situatën  e  përkeqësuar  dhe janë  marre  masat  për  sigurimin  e  mjeteve  në  vendet  e  akostuara  për  parandalimin  e  ngjarjeve  dhe situatave  gjatë datës 03.12.2021.

Për shkak të kushteve të këqija të motit ka mbërritur me 7 orë vonesë trageti nga Italia.

Ndërkohë pritet që përmirësimi i situatës të jetë pas 04.12.2021.

“Në  bazë  të  parashikimit për  situatën  hidrometeorologjike  të  përkeqësuar  në  gjirin  e   Vlorës  dhe  jashtë saj  për  24 orët  në  vazhdim  në  daten  03.12.2021 kjo është situata

Era në  drejtimin  JUG-JUGLINDJE  dhe   JUGPERËNDIM  në  forcën  5-6bft  10-15m/s,ndërsa  lartësia e   dallgëve është 0.50-1.50metër  brenda  gjirit  të  Vlorës dhe  në  forcën 7-8  bft / 15-20m/s dhe  lartësi dallge  nga  1.50 deri 3.50 metra  jashtë  gjirit të  Vlorës .Si rrjedhojë Kapiteneria ka

ndaluar lundrimin e të gjitha mjeteve të vogla lundruese dhe anijeve të peshkimit

Sipas kapitenerisë  janë njoftuar  të  gjitha  anijet  e  peshkimit  dhe  mjetet  e  vogla  lundruese  për  situatën  e  përkeqësuar  dhe jane  marre  masat  për  sigurimin  e  mjeteve  në  vendet  e  akostuara  për  parandalimin  e  ngjarjeve  dhe situatave  gjatë datës 03.12.2021. Trageti i linjës me Italinë do të mbërrijë rreth 7 orë me vonesë për shkak të kushteve të përkeqësuara të motit. Pritet që përmirësimi i situatës të jetë pas 04.12.2021Në  bazë  të  parashikimit për  situatën  hidrometeorologjike  të  përkeqësuar  në  gjirin  e   Vlorës  dhe  jashtë saj  për  24 orët  në  vazhdim  në  daten  03.12.2021 kjo është situata

Era në  drejtimin  JUG-JUGLINDJE  dhe   JUGPERËNDIM  në  forcën  5-6bft  10-15m/s,ndërsa  lartësia e   dallgëve është 0.50-1.50metër  brenda  gjirit  të  Vlorës dhe  në  forcën 7-8  bft / 15-20m/s dhe  lartësi dallge  nga  1.50 deri 3.50 metra  jashtë  gjirit të  Vlorës .

Si rrjedhojë Kapiteneria ka ndaluar lundrimin e të gjitha mjeteve të vogla lundruese dhe anijeve të peshkimit Sipas kapitenerisë  janë njoftuar  të  gjitha  anijet  e  peshkimit  dhe  mjetet  e  vogla  lundruese  për  situatën  e  përkeqësuar  dhe jane  marre  masat  për  sigurimin  e  mjeteve  në  vendet  e  akostuara  për  parandalimin  e  ngjarjeve  dhe situatave  gjatë datës 03.12.2021. Trageti i linjës me Italinë do të mbërrijë rreth 7 orë me vonesë për shkak të kushteve të përkeqësuara të motit.Pritet që përmirësimi i situatës të jetë pas 04.12.2021”, thuhet në njoftimin e kapitenerisë. /abcnews.al