Mënyra më e lehtë për ta mësuar fëmijën të thotë “të lutem” dhe “faleminderit” kur ai kërkon diçka

schedule19:18 - 7 Dhjetor, 2021

schedule 19:18 - 7 Dhjetor, 2021

Çdo ‘kërkesë’ e fëmijës që nuk ka “të lutem” dhe “faleminderit” për ta shoqëruar, mund të acarojë çdo prind, ndaj nuk jeni vetëm në këtë.

Po, mund të jetë shumë e vështirë t’i mësosh fëmijët të kujtojnë t’i thonë ato dy fjalë pa pushim kur kërkojnë diçka, por sekreti qëndron në lojën e shtirur.

Po, mund të mos jetë aktiviteti juaj i preferuar me fëmijën, por është ai që do të kënaqeni me radhë. Pra, kur ai ju kërkon të luani edhe një herë, ose ju fton në “tea party” e tij, atëherë është shansi juaj t’i mësoni fëmijës fuqinë e këtyre dy fjalëve.

Përveç kësaj, kur luani me një skenar imagjinar, mund ta “drejtoni” zhvillimin e tregimit në atë mënyrë që fëmija të mësohet se këto dy fjalë janë të nevojshme kur kërkon diçka. Loja është mënyra më e lehtë për t’i dhënë ‘mësime’ fëmijës dhe për t’i mësuar atij furnizimet që dëshironi të ketë.

Sigurisht që nuk kam nevojë të përmend që fëmijët imitojnë sjelljet e prindërve. Pra, përveçse të luajë pretenduar që do t’ju ndihmojë shumë, ai duhet të marrë edhe një shembull të sjelljes së mirë nga ju./abcnews.al