Maratona e Tiranës

schedule15:29 - 15 Tetor, 2017

schedule 15:29 - 15 Tetor, 2017

Për të dytin vit radhazi, në kryqytetin shqiptar u zhvillua gjysmë Maratona e Tiranës. Në të morën pjesë më shumë se 2500 vrapues nga vende të ndryshme të botës, ndërsa kryetari i bashkisë e konsideroi një sukses.
Më shumë se 2500 vrapues nga 40 vende të botës morën pjesë në gjysme Maratonën e Tiranës.
Gara e certifikuar ndërkombëtarisht zhvillohet për herë të dytë në kryeqytetin shqiptar, por
ndryshe nga një vit më parë, ku vrapuesit përshkuan autostradën Tiranë-Durrës, itinerari ishte pjesa qendrore e qytetit.
Abel Kibet Rop dhe Luiza Gega u shpallën fitues në 21 km.
Edëin Cheruiyot Melly dhe Olena Popova në 10 km dhe Bledar Suxha fitoi në kategorine për personat me aftësi të kufizuara.
Pjesë e maratones ishte edhe kryebashkiaku i Tiranes Erion Veliaj i cili 10 kilometrat i perfundoi per 59 minuta e 05 sekonda.
Federata e Atletikës e vleresoi per organizimin dhe mbarëvajtjen gares sportive.
Kjo garë sportive, sipas kryebashkiakut, ishte një sukses për Tiranën pasi kryqytetin e vizituan një numër i madh të huajsh.
Gjysmë Maratona e Tiranë është aktiviteti më i madh sportiv i organizuar ndonjëherë në Shqipëri për të cilin u angazhuan institucionet publike, organizata joqeveritare dhe 660 vullnetarë. Bashkia për ta bërë këtë ditë edhe më të larmishme zhvilloi edhe një sërë aktivitetesh kulturore.

https://www.youtube.com/watch?v=Di2leymz-xw