Manja: Kryeprokurori i ri do t’i nënshtrohet vetingut pas zgjedhjes në Kuvend

schedule16:27 - 9 Dhjetor, 2017

schedule 16:27 - 9 Dhjetor, 2017

Në ditën e dytë të afatit pesë ditor të paraqitjes së kandidaturave për Prokuror të Përgjithshëm të Përkohshëm, kreu i Komisionit të Ligjeve, Ulsi Manja, bëri një thirrje publike për prokurorët që përmbushin kriteret ligjore.

“Të bëhen pjesë e kësaj gare. Afati skandon në 12 dhjetor”

Duke shpjeguar se Prokurori i Përgjithsëm i Përkohshëm do të ushtrojë detyrën deri në krijimin e Këshillit të Lartë Prokurorisë, Manja ritheksoi kriteret që duhet të plotësojnë kandidatët.

“E para duhet të jete prokuror i sistemit, sepse prokurori i përgjithshëm i përkokshëm do të jetë ushtrues i detyrës deri në kriminin e klp. E dyta, sic e përcakton kushtetuta dhe ligji për prokurorinë duhet të ketë mbi 15 vjet eksperiencë pune si prokuror, të ketë kryer magjistraturën ose gradës shkencore në drejtësi”.

Manja u shprej se Prokurori i Përgjitjshëm i Përkohshëm do t’i nënshtrohet me përparësi vetingut.

“Edhe prokurori i përgjithshëm i përkoshëms në momentin që do të caktohet në atë detyrë me vendim të kuendit kuvendit do t’i nënshtrohet me përparësi vetingut, njëlloj si gjykatës kushtetuese si kryetari i gjykatës së lartë”.

Deklaratat e kreut të ligjeve pas pjesëmarrjes së tij në një aktivitet të avokatëve penalistë të Shqipërisë.