Kryeqytetet në Europë vijojnë të përfshihen nga i nxehti rekord

schedule12:50 - 26 Korrik, 2019

schedule 12:50 - 26 Korrik, 2019

Janë të shumta kryeqytete europiane që vuajnë valën e të nxehtit rekord. Brukseli ka shënuar temperaturën më të lartë që nga viti 1883, ndërsa ekspertët fajësojnë ndryshimet klimatike.

Një verë rekordesh kjo për shumë kryeqytete europiane të cilat po përballen me një vakë të nxehti të paprecedentë. Në Bruksel, një qytet i njohur për reshjet e vazhdueshme, u shënua një rekord me termometrin që shënonte 39.9 gradë Celsius, për herë të parë që nga viti 1833. Sipas institutit belg të metereologjisë, shkaku kryesor i valëve të të nxehtit janë ndryshimet klimatike.

Sipas metereologëve kjo është një nga periudhat më të thata dhe zgjat prej dy vitesh. Burimet ujore të terrenit nuk zëvendësohen dhe as furnizohen më nga reshje normale dhe të vazhdueshme,të cilat nëse zgjasin më shumë janë një burim shumë i rëndësishëm për terrenin.

87 ditët e reshjeve mes janarit e qershorit janë shumë më pak se 99.5 që regjistrohen mesatarisht. Sipas ekspertëve, ajo që vuan më shumë pasojat është agrikultura. /ABC News Albania 24/7