Kriza klimatike do ta bëjë alergjinë e sezonit 60% më të ashpër

schedule10:40 - 29 Mars, 2021

schedule 10:40 - 29 Mars, 2021

Kriza klimatike mund të rrisë ashpërsinë e alergjisë  së sezonit deri në 60%, sipas një sistemi të ri të parashikimit të polenit.

Mjete të tilla ndihmojnë profesionistët e shëndetit të përgatiten për një rritje të ashpërsisë së alergjive dhe shtrimeve në spital për shkak të astmës që lidhet me alergjinë, informon abcnews.al.

Llogaritjet ditore të alergjisë nga poleni mund të parashikohet bazuar në motit e ditës tjetër dhe kohën e vitit.

Edhe studimet e mëparshme kanë parashikuar një rritje të alergjive si rezultat i krizës klimatike. Ato zakonisht kanë përfshirë ekstrapolimin e vëzhgimeve të përqendrimeve të rritura të polenit në dekadat e fundit përpara.

Duke supozuar një dyfishim të niveleve të dioksidit të karbonit, kjo do të përkthehej në një rritje të ashpërsisë së sezonit të alergjisë së polenit në të ardhmen deri në 60%, megjithëse sesa shpejt kjo do të varet nga efektiviteti i strategjive të zbutjes së krizës klimatike./e.b-abcnews.al