KLSH-qeverisë: Shteti po dëmtohet nga administrata

schedule15:35 - 15 Shkurt, 2018

schedule 15:35 - 15 Shkurt, 2018

Kontrolli i Lartë i Shtetit kërkon më shumë bashkëpunim nga qeveria në lidhje me personat që kanë marrë masën e largimit nga detyra. Shqetësimin, kreu i këtij institucioni, Bujar Leskaj, e shprehu gjatë analizës vjetore .

Kontrolli i Lartë i Shtetit ka një kërkesë për qeverinë

“Kërkojmë më shumë bashkëpunim nga qeveria në lidhje me personat që kanë marrë masën e largimit nga detyra”.

Gjate anlizës vjetore të këtiij institutioni, kreu i Kontrollit të Lartë të Shtetit tha se me gjithë rritjen e trajnimeve dhe efikasitetit të punës, shtetit shqiptar vazhdon t’i shkaktohet nje dëm i madh ekonomik nga veprime dhe mosveprime të administrates publike.

“Pyetja a janë bërë gjatë vitit 2017, strukturat qeverisëse më të ndërgjegjshme në menaxhimin e fondeve publike për fat të keq merr një përgjigje jopozitive duke parë nivelin e dëmeve dhe shpenzimeve joefektive me efekte negative në buxhetin e shtetit”.

1007 masa disiplinore janë propozuar gjatë vitit të kaluar nga kontrollet e KLSH-së, ndërsa dëmi i shkaktuar shtetit është 11.5 milardë lekë./abcnews.al