Klosi: Hiqen lejet mjedisore për 5500 biznese

schedule11:28 - 27 Shtator, 2019

schedule 11:28 - 27 Shtator, 2019

Ministri i Mjedisit dhe Turizmit, Blendi Klosi ka njoftuar heqjen e lejeve mjedisore për 5500 biznese që operojnë në fusha të ndryshme. Ministri Klosi i ka konsideruar si barrë për bizneset këto leje, ndërkohë që një ditë më parë, kryebashkiaku Erion Veliaj kërkoi kalimin e tyre tek pushteti vendor.

“Sa i përket lejeve mjedisore të tipit C besoj e keni të qartë opinionin e Ministrisë së Mjedisit që tashmë kemi paraqitur ndryshimin e vendimmarrjes së menaxhimit të mbetjeve për heqjen përfundimtare të lejeve C.

Kjo leje ka qenë një barrë për disa biznese që shtrihen në vendin tonë. 5500 subjekte kanë qenë të detyruara të gjobiten me lejen C që për logjikën e ministrisë së Mejdisit është një kundërshti me realitetin”, tha Klosi./ABC News Albania 24/7