KLGJ miraton vendimin për kohëzgjatjen e anëtarëve

schedule12:42 - 15 Tetor, 2020

schedule 12:42 - 15 Tetor, 2020

Këshilli i Lartë Gjyqësor ka miratuar vendimin për kohëzgjatjen e anëtarëve të tij.

Sipas KLGJ-së, mandatet 3-vjeçare janë të vlefshme deri në datën 12 dhjetor 2021, ndërsa mandatet 5-vjeçare deri në datën 12 dhjetor 2023.

Gazetarja Glidona Daci bën të ditur për abcnews.al se KLGJ ka vendosur që mandati i Maksim Cokunt dhe Erjon Muharremajt mbaron me 12 dhjetore 2021.

Kuvendi i Republikës shpalli disa ditë më parë vakancat për dy antëtarë të KLP dhe dy të KLGJ, të cilët vijnë nga jashtë sistemit pasi janë zgjedhur ne 8 shkurt te 2018.

Ndërsa dy ishtitucionet e reja të drejtësisë kanë vendosur që mandati i anëtarëve mbaron në dhjetor 2021 kur është bërë konstituimi i KLP dhe KLGj. g.v/abcnews.al