Kjo është pjesa më e papastër e dhomës së fëmijëve

schedule09:57 - 3 Dhjetor, 2021

schedule 09:57 - 3 Dhjetor, 2021

Si çdo dhomë tjetër në shtëpi, edhe dhoma e fëmijëve ka mikrobe, baktere dhe “pikën e saj të fshehur” ku grumbullohet papastërtia.

Ju e dini nga pjesa tjetër e shtëpisë, në fund të fundit, sado mirë dhe mirë të pastrohet një hapësirë, gjithmonë ka vende që fshehin mikrobet. Kur bëhet fjalë për dhomën e fëmijëve, lodrat plastike, pellushat dhe raftet janë disa nga vendet më të papastra. Por ai që është padyshim në krye të listës është tapeti.

Mjafton të mendoni se në pjesën e poshtme të këpucëve tona ne “mbartim” mikrobe, papastërti nga rruga, jashtëqitje etj.

Por edhe nëse i hiqni këpucët para se të hyni në shtëpi, tapeti për shkak të fibrave të buta ndihmon në krijimin e një shpërthimi mikrob. Përveç kësaj, është vështirë të pastrohet mirë.

Si ta pastroni

Fshirja me korrent dy herë në javë dhe mbajtja e tapetit të thatë në dhomën e fëmijëve janë dy nga mënyrat kryesore që mund të mbani larg mikrobet dhe papastërtitë dhe rreth një herë në tre muaj, duhet të keni parasysh mundësinë e pastrimit më të thellë me një pastrues tapeti ose një produkt shtëpiak.

Për të freskuar një qilim midis pastrimeve të thella, spërkatni sodë buke në të gjithë sipërfaqen dhe më pas shpërndani pak ujë sipër. Lëreni përzierjen të thahet përpara se ta pastroni me fshesë me korrent./abcnews.al