Kanina e Vlorës në festë

schedule16:30 - 16 Gusht, 2019

schedule 16:30 - 16 Gusht, 2019

Në Vlorë është organizuar festa e Kaninës. Banorë e turistë të shumtë kaluan natën duke u argëtuar me këngë e valle të zonës.

Fshati që qëndron si ballkon mbi Vlorë, Kanina në festë. Përqendruar në kala në një nga zonat më të mrekullueshme dhe historike të Vlorës, mblodhi banorë të fshatit si dhe turistë.

Këngë dhe valle të zonës ishin repertori i koncertit. Të pranishmit u argëtuan me ritmet e muzikës popullore vlonjate, këngë polifonike etj.

Qyteti i Fortifikuar i Kaninës është ngritur aty nga shekulli i IV p.e.s. Kalaja u rindërtua nga Perandori Justinian në shekullin V, kurse rëndësia e saj u pa veçanërisht gjatë rezistencës së shqiptarëve të udhëhequr nga Skënderbeu ndaj pushtuesve turq.

Vendorët janë përpjekur në çdo kohë të tregojnë e ta paraqesin Kaninën si pikën më të fortë të Vlorës. Një resurs që ka joshur shumë të huaj, turistë e vizitorë ditorë. Një fshat për të cilin është shkruar aq shumë dhe shumë pak është treguar./ABC News Albania 24/7