Hua 76 milionë euro për furnizimin me ujë, përfitojnë 50 mijë persona nga zonat rurale

schedule16:15 - 13 Mars, 2023

schedule 16:15 - 13 Mars, 2023

TIRANË – Rreth  50 mijë persona në zonat rurale do të marin një furnizim më cilësor me ujë të pijshëm.Komisioni i Veprimtarive miraroi kredinë me vlerë 76.3 milion euro që do të meret nga  Banka Ndërkombëtare për Rindërtim dhe Zhvillim.Zv.ministrja e Infrastrukturës Enkelejda Muca tha se ky investim është i rëndësihëm  për sektorin e ujsjellësave

Kushtet e marjes së kredisë nga Banka Ndërkombëtare për Rindërtim dhe Zhvillim janë me kritere shumë pozitive.

Zbatimi dhe implementimi i këtij programi është në përputhje me draftstrategjinë kombëtare të sektorit të ujit 2020-2030, me Masterplanin Kombëtar të Sektorit Ujësjellës – Kanalizimeve./abcnews.al