Harxhi në Provokacija: Korrigjimi i kufijve sjell automatikisht ndarjen e Kosovës

schedule21:44 - 28 Shtator, 2018

schedule 21:44 - 28 Shtator, 2018

Ish-zëvendësministrja e Jashme dhe drejtoresha e “Albanian Policy Center” Edith Harxhi është shprehur kategorikisht kundër korrigjimit të kufijve mes Kosovës dhe Serbisë. Në këndvështrimin e saj, Harxhi thekson në “Provokacija” se korrigjimi i kufijve sjell në mënyrë automatike ndarjen e Kosovës, i hiqet një pjesë nga territori i saj, që ka qenë përjetësisht pjesë shqiptare.

“Korrigjimi i kufijve sjell në mënyrë automatike ndarjen e Kosovës, që është shpkëputja e një territori e Kosovës, hiqet një pjesë nga territori i Kosovës, e cila ka qenë përjetësisht pjesë shqiptare, shqiptarët atje nuk kanë emigruar janë autoktonë. Trojet etnike shqiptare deri në fund të 1800 shkonin deri në Nishë.

Në arkivat e Kosovës që janë në Beograd se u morëm në 1999, janë tapi të shqiptarëve deri në zonën e Shkushumlisë, Toplisë dhe deri në Nishë janë toka shqiptare”.

Harxhi iu referohet për këtë iu referohem arkivave të perandorisë osmane.

“Një 1870 ka qenë spastrim i shqipatrëve në Nishë, iu referohem arkivave të peradnorisë osmane, që i referohen 1500-1600 dhe ato toka janë shqiptare me pronarë shqiptarë. Shqipatrët nuk mund të këmbejnë më tokë shqiptare për tokë shqiptare”.

Sipas Harxhit çdo pazar që bëhet në kurriz të trojeve shqiptare bëhet për të kruijuar Serbinë e Madhe.

“Kufijtë e Kosovës janë të përcaktuar dhe nuk mund të ndryshojnë dhe çdo pazar që bëhet në kurriz të tyre bëhet për të krijura Serbinë e Madhe”.

E pyetur nëse e konsideron Presidentin e Kosovës tradhëtar, Harxhi me diplomaci shprehet: “Thaçi nuk është tradhëtar, por luan me disa teza që do t’i quaja teza që tradhtojnë çështjen kombëtare. Nuk do doja ta etiketoja në këtë formë”. /abcnews.al