Fier, kisha ortodokse përkujton Skënderbeun

schedule15:30 - 14 Janar, 2018

schedule 15:30 - 14 Janar, 2018

Në Fier është mbajtur një shërbesë e posaçme për heroin tonë kombëtar Skënderbeu. Ky është qyteti i i parë që kryen një aktivitet të tillë.

Viti i heroit kombëtar ka nisur të kremtohet në Fier dhe ka filluar nga kisha e një shenjtori që mban emrin e Gjergj Kastriotit. Mitropolia e Apollonisë dhe Fierit ia dedikoi shërbesën e kësaj të diele në kishën e Shën Gjergjit, Gjergj Kastriotit dhe veprës së tij.
Mitropoliti Hiresi Nikolla, në këtë shërbesë kishtare përkujtoi jetën dhe veprën e Skënderbeut prej lindjes deri në vdekje. Në këtë shërbesë që është ndoshta nga të vetmet për “Vitin e Skënderbeut”, Hiresia e tij Mitropoliti Nikolla ka thënë se populli shqiptar ka nevojë për heronj të tillë si Skënderbeu.
Heroi kombëtar luftoi deri në fund të jetës së tij jo vetëm për mbrotjen e trojeve shqiptare, por edhe të mbarë krishtërimit, theksoi Mitropoliti Nikolla./abcnews.al