Dy sekretet që fëmija të flejë më shumë

schedule14:59 - 7 Dhjetor, 2021

schedule 14:59 - 7 Dhjetor, 2021

Nëse doni ta ndihmoni fëmijën tuaj të flejë më shumë, duhet të keni parasysh disa këshilla. Së pari, ndiqni një rutinë që fëmija të flejë më shumë. Për të përmirësuar zakonet e gjumit të shëndetshëm, shikoni rutinën dhe zakonet e gjumit të fëmijës suaj. Merrni pak kohë për të njohur mënyrën e gjumit të fëmijës dhe shikoni për shenja se ai është i lodhur.

Ekziston një kornizë kohore specifike që mund të jetë ideale që fëmija të flejë. Nëse prisni shumë, është e mundur që fëmija të lodhet dhe më pas ta ketë edhe më të vështirë të flejë. Rutinat dhe programet janë gjithashtu të rëndësishme për gjumin.

Nëse nëna ka një rutinë të vendosur të gjumit, mund të jetë më e lehtë për foshnjat të bien në gjumë. Së dyti, bëjani sa më të lehtë gjumin fëmijët tuaj, që përfshin kushtet dhe mjedisin. Është gjithashtu e rëndësishme të siguroheni që dhoma të jetë e errët për ta ndihmuar fëmijën tuaj të kuptojë se është koha për të shkuar në shtrat. /abcnews.al