Dy qytetet angeleze në garë me njëri-tjetrin, cili prej tyre do të presë Eurovision 2023

schedule18:06 - 27 Shtator, 2022

schedule 18:06 - 27 Shtator, 2022


Glasgow dhe Liverpool janë dy qytetet që konkurrojnë për të pritur Eurovision 2023, siç njoftohet nga BBC.

Dy qytetet kishin dosjen më të plotë dhe tashmë vendimi përfundimtar pritet të merret “brenda javëve të ardhshme”.

Kujtohet se qyteti, i cili do të presë Eurovizionin 2023, duhet të ketë një hapësirë ​​që plotëson disa kushte. Vendi duhet të strehojë rreth 10,000 spektatorë, të jetë lehtësisht i aksesueshëm nga një aeroport ndërkombëtar dhe të ketë strehim të mjaftueshëm në hotel për të paktën 2,000 delegatë, gazetarë dhe spektatorë.

Organizatorët e Eurovizionit vendosën që spektakli të mos mund të mbahej në Ukrainën fituese, për shkak të pushtimit rus.

Kështu, pasi Mbretëria e Bashkuar doli e dyta, EBU filloi bisedimet me BBC për të pritur Eurovision 2023, të cilat vazhduan./abcnews.al