Durrës, rrëshket toka në Kodër Currila

schedule13:42 - 8 Nëntor, 2017

schedule 13:42 - 8 Nëntor, 2017

Investimi i bërë në Koder Currila ka shkuar dëm. Reshjet e para kanë krijuar shkarje të tokës dhe me afrimin e dimrit situata do të përkeqësohet.

“Afrimi i stinës së shirave ka rikthyer dukurinë e rreshqitjes së dheravë në kodër Currila.  Dëmtimi i investimit të mëparshem dhe mungesa e ndërhyrjeve, rrezikon jo vetëm bllokim të rrugës por edhe bizneset që  shtrihen nën këmbët e kodrës”.

Pak reshje shiu dhe toka ka nisur të rrëshqasë.  Rrjetat mbrojtëse nuk e mbajnë dot peshën e dherave.  Shëtitorja e këmbësorëve ka dale jashtë funksioni.  Bazamenti për shkak të rreshqitjes së tokës ka lëvizur.  Edhe muret mbrojtëse janë plasaritur.  Një problem i kahershëm, për të cilin nuk po gjendet zgjidhje.  Investimet disa miliona dollarëshe në këtë kodër, dështuan.  Ata nuk e frenuan rrëshkitjen.  Korda e Currilave në Durrës mbetet nder zonat me piktoreske në qytet, aty ku është përqëndruar dhe numri më i madh i bizneseve.  Por rrezikshmëria  e erozionit vë në diskutim fatin e tyre dhe të kodrës, ku në mungesë të një investimi afatgjatë, dherat do të zhdukin gjithçka./abc news

https://youtu.be/mWyg6PKwdaM