Drejtuesit e motorëve pa kaska mbrojtëse, të ekspozuar nga rreziku

schedule14:50 - 10 Prill, 2019

schedule 14:50 - 10 Prill, 2019

Edhe pse janë ndërmarrë masa ligjore disa herë, fenomeni i mospërdorimit të kaskës mbrojtëse vijon të jetë prezent tek drejtuesit e motorëve. Të pyetur nga ABC News qytetarët shprehen se mospërdorimi i kaskës përbën një rrezik të madh për jetën e drejtuesve të motorëve apo dhe biçikletave.

Një kaskë mbrojtëse mund të të shpëtojë jetën, edhe pse jo të gjithë e përdorin. Motorët janë mjeti lëvizës me të cilët mund të kursesh kohë në trafikun e rënduar të një metropoli si Tirana, por drejtues të tyre anashkalojnë përdorimin e kaskës, çka i bën ata më të ekspozuar ndaj rrezikut.

Në teori të gjithë duken dakord se kaska mbrojtëse është një domosdoshmëri për përdoruesit e motorëve, njëlloj edhe për të biçikletave, përveçse detyrim ligjor.

Megjithatë sensibilizimi për këtë masë mbrojtëse shtesë, është i dukshëm edhe tek përdorues të biçikletave, të cilët kanë korsi të dedikuara në zona të caktuara në Tiranë.

Për shkak të aksidenteve, disa herë edhe fatale, policia ka forcuar masat ligjore ndaj mospërdorimit të kaskave mbrojtëse për drejtuesit e motorëve, por pavarësisht kësaj neglizhenca vijon të jetë prezente tek këta drejtues./abcnews.al