Dokumentat e periudhës italiane që ruhen ASH të aksesueshme online

schedule15:26 - 11 Prill, 2018

schedule 15:26 - 11 Prill, 2018

Tashmë studiuesit shqiptarë dhe të huaj  dokumentat që lidhen me praninë ushtarake italiane në Shqipëri gjatë luftës, të ruajtura në Arkivin Qendror Shtetëror të Tiranës mund të aksesohen online. Digjitalizimi i tyre është kryer fal marrëveshjes mes arkivit te shtetit dhe projektit të Puglias.  Në konferencën “Lufta e madhe dhe shprehjet e konfliktit politik mbajtur në Tiranë  u prezantuan  rezultatet e regjistrimit, blerjes dhe katalogimit dixhital të burimeve dokumentare të ruajtura në Arkivin Qendror Shtetëror të Tiranës. /abcnews.al