Charles Michel: Të rrisim përpjekjet tona, të mbështesim Ukrainën me mjete ushtarake dhe politike

schedule12:39 - 9 Shkurt, 2023

schedule 12:39 - 9 Shkurt, 2023

“Është e rëndësishme të rrisim përpjekjet tona për të mbështetur Ukrainën me mjete ushtarake, por edhe me mjete politike,” tha Presidenti i Këshillit Europian, Charles Michel, në Samitin e jashtëzakonshëm të Brukselit .

“Për herë të parë, Presidenti i Ukrainës Zelensky mori pjesë personalisht në Këshillin Europian, rreth një vit pas luftës brutale të Rusisë në Ukrainë”, theksoi Charles Michel .

“Ne jemi më të bashkuar se kurrë”, shtoi ai, duke shtuar se në diskutimin për Ukrainën, liderët europianë do të kenë mundësinë të diskutojnë masat dhe mjetet specifike.

Sa i përket çështjes së emigracionit që do të diskutohet edhe në Samit, Charles Michel theksoi se “është një sfidë për të gjithë ne”, e cila kërkon një përgjigje dhe koordinim europian.

Liderët europianë sot dhe ndoshta nesër do të kenë mundësinë të diskutojnë në thellësi të gjitha aspektet e vendimeve të përbashkëta, shtoi Michel.

Në fund, sa i përket çështjes së ekonomisë, presidenti i Këshillit Europian tha se liderët europianë do të kenë mundësinë të diskutojnë mënyrat e përballimit të pasojave ekonomike, pas vendimeve të SHBA-së dhe të dërgojnë një “mesazh të qartë dhe të lartë për vendosmëria jonë e përbashkët për të vepruar së bashku për të mbështetur tregun e përbashkët dhe zhvillimet e reja ekonomike në BE.

/abcnews.al