Çfarë ndodhi me pasurinë e Michael Jackson pas vdekjes së tij?

schedule10:26 - 26 Dhjetor, 2022

schedule 10:26 - 26 Dhjetor, 2022

Industria e muzikës ka krijuar disa legjenda që do të mbeten përgjithmonë në histori dhe në zemrat e njerëzve. Pa dyshim, Michael Jackson është një nga artistët që la pas një trashëgimi të madhe muzikore, shumë prona dhe borxhe.

Që nga vitet ’70, ai ka ruajtur titullin Mbreti i Pop-it, duke u bërë një frymëzim për muzikantët dhe artistët e sotëm. Megjithatë, Jackson, përtej muzikës së tij, njihet edhe për investimet në pasuri të paluajtshme dhe borxhet që ai la pas vdekjes trashëgimtarëve të tij.

Në fakt, sipas një publikimi të fundit nga therichest, trembëdhjetë vjet pas vdekjes së tij, Michael Jackson konsiderohet ende një nga artistët më të pasur në botë, pasi pasuria e tij arriti deri në 2 miliardë dollarë.

Por çfarë ndodhi me pronat e artistit të famshëm të estradës që kushtuan një pasuri? A po përdoren për bamirësi apo i janë lënë trashëgimi anëtarëve të familjes?

Pa dyshim, Jackson arriti të thyejë shumë rekorde para dhe pas vdekjes së tij. Ai fitoi shumë marrëveshje, si dhe kontrata të mëdha rekord. Ai investoi në prona së bashku me Neverland Ranch, të cilat kushtuan rreth 19.5 milionë dollarë.

Gjatë viteve, fansat e Michael Jackson kanë kontribuar në qëndrueshmërinë e pronave. Kjo çoi në bashkëpunime me kompanitë më të mira të modës, duke përfshirë Off-white dhe Supreme. Në veçanti, në vitin 2009, kur Jackson vdiq, pasuria e tij arriti në 500 milionë dollarë. Por kjo nuk është e gjitha borxhi i tij ndaj Bankës së Amerikës u rrit në 500 milionë dollarë para vdekjes së tij. Megjithatë, vlera e pasurisë së tij është rritur që atëherë. Në vitin 2020, ai kishte rreth 873 milionë dollarë. Edhe pse Jackson ndërroi jetë, muzika e tij nuk pushoi kurrë së gjeneruari shitje të mëdha pas vdekjes së tij.

Por kush e menaxhon pasurinë e tij?

Njerëzit që përfitojnë nga paratë që vijnë nga pasuria e Jackson janë nëna e tij, Kathryn, dhe fëmijët e tij, Paris, Princi dhe Blanket. Megjithatë, ekzekutuesit e pasurisë të ngarkuar me detyrat ligjore janë John McCain dhe John Branca, të cilët kanë gjeneruar të ardhura të konsiderueshme duke krijuar mundësi unike biznesi. Ata nënshkruan shumë marrëveshje biznesi, të cilat mund të krijonin më shumë pasuri, veçanërisht në industrinë e argëtimit.

Ndërkohë, shkollimi universitar i Prince mbulohet nga pasuria. Parisi ka shpenzuar tashmë një çerek milion dollarë. Ajo bleu një shtëpi të sajën në Los Angeles, për të cilën shpenzoi gjithsej 225,000 dollarë. Është raportuar gjithashtu se shpenzimet vjetore të familjes së Blanket dhe nënës së Jackson arrijnë në rreth 111,000 dollarë. /abcnews.al