“Çështja Shullazi”/ Avokatët “rrëzojnë” prokurorinë, procesi kalon në fazën e mbrojtjes

schedule17:32 - 30 Janar, 2018

schedule 17:32 - 30 Janar, 2018

Përmes avokatëve, Emiliano Shullazi dhe katër të bashkëpandehurit e tij kundështuan të gjitha provat shkresore të prokurorisë. Sipas mbrojtësve, ato ishin marrë në kundështim me ligjin dhe nuk provonin akuzat.

Procesi ndaj Emiliano Shullazit dhe katër të bashkëpandehurve tek Krimet e Rënda hyri në një tjetër fazë, në atë të mbrojtjes.

Nga seanca e radhës, të pandehurit do të paraqesin në gjykatë provat me të cilat kërkojnë të rrëzojnë akuzat e ngritura ndaj tyre.
Të martën, avokatët paraqitën kundërshtimet për provat shkresore të prokurorisë në seancën e kaluar. Para gjykatës, ata dhanë argumente që sipas tyre zhvlerësonin pretendimet e organit të akuzës.

Avokati i Shullazit, Vladimir Meçi, tha se provat e palës kundështare ishin administruar në kundërshtim me dispozitat ligjore dhe se prokuroria kishte qenë selektive në mbledhjen e tyre.

Për këtë shkak, ai kërkoi që të gjitha provat t’i nënshtroheshin një nga një debatit gjyëqsor në sallën e gjyqit.
Duke iu drejtuar trupit gjykues, avokati Meçi tha se çështja është nën presion politik dhe se fati i klientit të tij ndoshta është i paracaktuar.

Ndërsa, avokati Denion Bogdani theksoi se prokuroria ka pasur si qëllim të krijojë një mjegullnajë, pa sjellë asgjë konkrete për procesin.
Në seancën e radhës, gjykata do të njoftojë dhjetë dëshmitarët e parë të kërkuar nga mbrojtja. Mes tyre ka avokatë që kanë përfaqësuar interesa të dëshmitarit të mbrojtur në proces, Ylvi Beqja, si edhe gazetarë që e kanë intervistuar./abcnews.al