Besimtarët ortodoksë në Tiranë kremtojnë festën

schedule15:12 - 28 Prill, 2019

schedule 15:12 - 28 Prill, 2019

Qytetarë të shumtë në kryeqytet kremtojnë festën e Pashkës. Në këtë ditë të shenjte ata urojnë  paqe, dashuri dhe mirëqenie.

Besimtarë të shumtë ortodoksë në kryeqytet iu janë drejtuar Katedrales “Ngjallja e Krishtit” për të festuar ringjalljen e Krishtit. Në këtë ditë të shenjtë ata urojnë paqe dashuri dhe mirëqenie. Pas lutjeve në kishë, ata ndezin edhe dritën e shpresë përmes qirinjve.

Mishi i qingjit kulaçi tradicional dhe simboli i vezës së kuqe janë pjesë e tavolinave tradicionale të besimtarëve ortodoksë.

“Krishti u ngjall”, është “refreni” i kësaj dite festive, i cili shprehet njëzëri nga të gjithë besimtarët, të cilët ndezin qirinje dhe trokasin vezën e kuqe të Pashkëve që simbolizon gjakun e Krishtit.

Pashka është një nga festat më të mëdha të ortodoksëve./abcnews.al