Bashkia e Tiranës projekt pilot “Bëjmë detyrat e shtëpisë” në shkollë

schedule11:03 - 23 Nëntor, 2017

schedule 11:03 - 23 Nëntor, 2017

Në katër shkolla në Tiranë, nxënësit do të bëjnë detyrat dhe drekojnë në mjediset e institucionit arsimor. Këshilli Bashkiak i Tiranës miratoi projektin pilot të bashkisë. Ndërkohë këshilltarët demokratë e konsideruan kopje të programit të Partisë Demokratike.

Detyrat e shtëpisë nxënësit do ti bëjnë në shkollë.
Duke filluar nga viti i ardhshëm fëmijët që mësojnë në katër shkolla nëntëvjeçare në Tiranë do të qëndrojnë në mjediset e insitucionit arsimor nga ora 8 deri në 17:00.
Atje do të konsumojnë ushqim, do të zhvillojnë aktivitet argëtuese dhe do të kryejnë detyra e shtëpisë.

Projektvendimi për të pilotuar këtë projekt në shkollen “Ardian Klosi”, “Betim Muço”, “Hasan Tahsin” dhe “Shkollën e Kuqe” u miratua në mbledhjen e Këshillit Bashkiak këtë të enjte.
Demokratët deklaruan mbështetje me kusht për projektin, ndonëse e konsideruan kopje të keqe të atij që Lulzim Basha ka prezantuar më herët.
Bashkia e Tiranës ka parashikuar gjithashtu të zëvendësojë palmët në të dy anët e autostradës, nga mbikalimi i Kamzës deri tek ai i Kasharit me pisha.
Projekt i cili kushton rreth 2.5 milionë euro u kundërshtua nga këshilltarët e djathtë në këshillin bashkiak.

Bashkia e Tiranës miratoi gjithashtu rritje pagash për punonjësit e sektorit mbështetës të zjarrëfikësve, ndërkohë që ka parshikuar ndërtimin e një qendre kulturore hebraike dhe ristrukturimin e Tetarit Kombëtar./abcnews.al

 

https://youtu.be/qsyXEA268Lo