Balluku inspekton punimet në by passin e Tepelenës: Ta përfundojmë para afatit

schedule13:00 - 24 Qershor, 2019

schedule 13:00 - 24 Qershor, 2019

Punimet në by-passin e Tepelenës po ecin me ritme të shpejta. Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë Belinda Balluku thotë se ato do të përfundojnë para afatit të parashikuar në kontratë. Ndërsa drejtoresha e ARRSH Sonila Qato siguron drejtuesit e automjeteve se punimet nuk do t’i bëhen pengesë gjatë sezonit turistik.

By passi i Tepelenës është një kantier ndërtimi në të gjithë gjatësinë e tij, por punimet nuk do të kthehen në shqetësim për përdoruesit e rrugës gjatë sezonit turistik. Drejtoresha e Autoritetit Rrugor Shqiptar Sonila Qato thotë se po merren të gjitha masat.

“Po marrim masa provizore që për sezonin turistik aksi të jetë i lirë dhe të mos krijojë shqetësime për trafikun dhe ngarkesën që do ketë rruga ku do të lidhet me jugun e vendit”.

Aktualisht po punohet për të siguruar mbrojtje nga lumi dhe nga shpati i kalasë.

 “Është parashikuar mbrojtja lumore  e cila në masën 99 përqind është përfunduar duke u vendosur pilota dhe perde të papërshkrueshme nga uji për ta siguruar të gjithë shpatin pasi kishim probleme të gërryerjes nga lumi. Gjithë shpati i kalasë do mbushen të gjitha zgavrat ku ka gërryerje erozioni, do mbushen me beton dhe gurë dhe pastaj do vendoset rrjeta për ta zgjidhur një herë e mirë këtë problem që ka pasur kalaja e cila rrezikohej në aspektin e qëndrueshmërisë së shpatit”.

Pavarësisht kompleksitetit të veprës Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë Belinda Balluku  shpreson që rruga të jetë gati para afatit të parashikuar në kontratë.

“Strategjia e re për të kompensuar të gjitha humbjet e kohës në të shkuarën është që të dorëzojmë vepra para afatit. Kjo është diçka që po e bëjmë gjashtë mujorin e fundit dhe duam që të vazhdojmë me të njëjtin ritëm. E njohim kompleksitetin, sigurisht siguria qoftë gjatë punimeve  dhe qoftë cilësia që mbetet në përfundim të projektit janë shumë të rëndësishme për ne megjithatë kemi një dëshirë të madhe t’i dorëzojmë të gjitha veprat qoftë edhe në një kohë të shkurtër para afatit”, nënvizoi Balluku.

Segmenti prej 2.1 kilometrash që lidh autostradën Levan-Tepelenë me atë Tepelenë –Kakavijë parashikohet të kthehet në rrugë me të gjitha standardet me dy korsi kalimi dhe trotuare. /ABC News Albania 24/7