Arsyet pse sot shumë e më shumë njerëz zgjedhin të qëndrojnë beqarë!

schedule16:01 - 15 Janar, 2021

schedule 16:01 - 15 Janar, 2021

Sot, njerëzit modernë kanë filluar të vënë në dyshim normat dhe kanë filluar ta shijojnë më shumë jetën ndërsa janë single sesa në një lidhje. Por pse? Ka arsye të ndryshme pse njerëzit sot do të dëshironin të qëndronin vetëm për një periudhë më të gjatë kohe ose përgjithmonë. Më poshtë ne ju kemi sjellë arsyet e pse njerëzit po vendosin të jetojnë vetëm.

  1. Koha e kaluar me njerëzit e tjerë është më e këndshme.

Njerëzit kanë filluar të përqendrohen më shumë në kohën personale, jetën e tyre shoqërore dhe karrierën. Ata nuk duan që jeta e tyre të kontrollohet nga statusi i marrëdhënies së tyre. Kjo u jep atyre mundësinë të qëndrojnë më të hapur ndaj aventurave të reja dhe ata në fakt e shohin veten si më argëtues sepse janë beqarë.

  1. Vajzat e pëlqejnë ndjenjën e pavarësisë

Vajzat e duan ndjenjën e të qenit e fuqizuar dhe e lirë. Ato përqendrohen në karrierën e tyre dhe respektojnë jetën e tyre personale pa pasur nevojë të bëjnë ndonjë sakrificë për shkak të dashurisë. Futja në një marrëdhënie i bën ato të frikësohen apo të humbin pavarësinë e tyre.

Për shkak të kësaj, vajzat përfundojnë të martohen më vonë, pasi të kenë përfunduar arsimin e tyre të lartë dhe të krijojnë karriera të qëndrueshme. Kjo është arsyeja kryesore pse shkalla e divorcit ka rënë ndjeshëm.

  1. Ndërsa plakemi, beqaria fillon të duket si një mundësi më e mirë.

Një studim i bërë mbi njerëzit midis moshës 40 dhe 85 vjeç që tregoi se beqarët ishin shumë më të kënaqur me jetën e tyre. Edhe pse shumë njerëz nuk e besojnë një grua që ka qenë beqare në pjesën më të madhe të jetës së saj që thotë: “Unë jam mirë”, ajo në të vërtetë është. Shëndeti i tyre mendor dhe fizik është po aq i mirë sa kolegët e tyre të martuar.

  1. Gjithnjë e më shumë njerëz nuk duan të angazhohen.

Njerëzit që janë në kërkim të një lidhje të fortë dhe duan të angazhohen përfundojnë beqarë, sepse nuk mund të gjejnë dikë që kujdeset dhe vlerëson gjithashtu angazhimin. Sot, kjo është e rrallë dhe krijon një frikë që i mban njerëzit larg njëri-tjetrit.

Kur vazhdoni t’i kujtoni partnerit tuaj për vlerën e angazhimit, por ata nuk e ndryshojnë pikëpamjen e tyre, duket sikur keni humbur kohë për asgjë. Kjo është arsyeja pse disa njerëz mendojnë se marrja e një partneri në të njëjtin nivel nuk ia vlen, dhe në disa raste, e pamundur.

  1. Ata e kanë të vështirë të besojnë te të tjerët.

Edhe pse ka histori të shkëlqyera dashurie, ato që kanë një fund të keq, zakonisht  marrim si shembull. Ky fakt mund të luajë me aftësinë tonë për të besuar dhe mund ta bëjë të vështirë të besojmë atë që thotë dikush tjetër. Koha që na duhet të njohim personalitetin e dikujt dhe të shohim nëse mund të besohet, duket shumë e gjatë.

  1. Ato qëndrojnë single për shkak të vetëvlerësimit të ulët.

Kur na pëlqen të ëndërrojmë, të flemë kur të duam dhe të kalojmë kohë vetëm, fillojmë të mendojmë se nuk jemi aq të mirë sa të kemi një partner. Kryesisht sepse ai lloj jetese nuk është i lehtë për t’u ndarë me të tjerët, por për ne, është thjesht perfekt. Vetëvlerësimi i ulët për veten duket se i mban larg shumë njerëz nga marrëdhëniet dhe ata janë më të lumtur duke qëndruar beqarë, duke mos u shqetësuar se çfarë mendon personi tjetër për to.

  1. Ata duan të punojnë për veten e tyre.

Po, në një marrëdhënie mund të punoni me veten tuaj, por ka më shumë mundësi për ta bërë këtë kur jeni beqar. Kur punoni për vetë-zhvillim, është më e lehtë të ndërtoni karakter më të fortë dhe të punoni me pikat tuaja të dobëta. Kur nuk keni dikë tjetër në krah, keni më shumë kohë për ide biznesi, relaksim dhe stërvitje. Liria e zgjedhjes së asaj që doni të bëni me kohën tuaj të lirë është arsyeja që shumë vendosin të qëndrojnë single./e.b-abcnews.al