Ahmetaj e Sejko: Asnjë kredi bizneseve që punojnë me dy standarde

schedule12:22 - 7 Dhjetor, 2017

schedule 12:22 - 7 Dhjetor, 2017

Bizneset e mëdha janë paralajmëruar edhe një herë që ti japin fund të punuarit me dy bilance. Këtë herë Ministri i Financave dhe Ekonomisë, Arben Ahmetaj në një konferencë të përbashkët për shtyp me Guvernatorin e Bankës së Shqipërisë kanë theksuar se nuk do t’u jepen më kredi atyre biznese të cilat punojnë me dy standarde.

Banka e Shqipërisë dhe Ministria e Financave  dhe ekonomisë kanë rënë dakord të bëhen bashkë në aksionin kundër informalitetit dhe reduktimin e kredive me probleme në ekonomi.Bizneseve të mëdha do t’u merret vetëm një bilanc zyrtar që është pasqyruar në faturat tatimore

Guvernatori i Shqipërisë paralajmëroi se nuk do tu jepen më kredi atyre bizneseve që punojnë me dy standarte

Kanë që në vitin 2015 që i bëjnë thirrje bizneseve të mëdha të vetrregullohen. Janari i vitit 2018 shënon fundin e këtij paralajmërimi. Ata që nuk i janë përgjigjur do të penalizohen./abcnews.al

 

https://youtu.be/1Sd-71D7QxI