A i mbani mend ambasadorët amerikanë që kanë shërbyer në Shqipëri? Si duken ata sot

schedule18:52 - 3 Maj, 2022

schedule 18:52 - 3 Maj, 2022

Ambasadorja e SHBA e akredituar në Tiranë, Yuri Kim, ka takuar në Uashinton këtë gjithë ambasadorët amerikanë që kanë shërbyer në Shqipëri.

Por sot ata kanë ndryshuar në pamje, pasi kalimi i viteve ka bërë të vetën.

Në të njëjtën tryezë me Kim kanë qenë dhe ambasadorët Bill Ryerson, Marisa Lino, Jim Jeffrey, Marcie Ries, Alex Arvizu, emra të cilët kanë dhënë një kontribut të jashtëzakonshëm për vendin tonë, por me ndryshimet në tiparet e tyre për shkak të moshës është pak e vështirë t’i njohësh.

William (Bill) Edwin Ryerson ka shërbyer në Shqipëri gjatë viteve 1991-1994, si dukej atëherë

Si duket sot

Marisa Lino ka shërbyer në Shqipëri gjatë viteve 1996-1999, si dukej atëherë

Si duket sot

Jim Jeffrey ka shërbyer në Shqipëri në vitet 2002-2004, si dukej atëherë

Si duket sot

Marcie Ries ka shërbyer në Shqipëri në vitet 2005-2007, si dukej atëherë

Si duket sot

Alexander Arvizu Arvizu ka shërbyer në Shqipëri në vitet 2010-2015, si dukej atëherë

Si duket sot

Postimi i Kim:

🇦🇱 | “Një takim i mrekullueshëm në Uashington me ish Ambasadorët e Shteteve të Bashkuara në Shqipëri – Bill Ryerson, Marisa Lino, Jim Jeffrey, Marcie Ries, Alex Arvizu. Secili prej nesh ka patur përvoja të ndryshme përgjatë 31 vjetëve që prej kohës kur populli shqiptar u çlirua nga zinxhirët e diktaturës komuniste, por një gjë e kemi të përbashkët: besimin se lidhja midis popullit amerikan dhe shqiptar është vërtet e veçantë, admirim për sa shumë shqiptarët kanë arritur pavarësisht mundësive dhe optimizëm të vazhdueshëm për të ardhmen. 🇺🇸 ❤️ 🇦🇱 💪!” Ambasadorja e Shteteve të Bashkuara Yuri Kim

🇺🇸 | “A wonderful gathering in Ëashington ëith former 🇺🇸 ambassadors to 🇦🇱 – Bill Ryerson, Marisa Lino, Jim Jeffrey, Marcie Ries, Alex Arvizu. Ëe each have had different experiences spanning 31 years since the Albanian people broke free of the chains of communist dictatorship, but ëe have one thing in common: belief that the bond betëeen the American and Albanian people is truly special, admiration for hoë much the Albanian people have accomplished despite the odds, and enduring optimism about the future. 🇺🇸 ❤️ 🇦🇱 💪!” U.S. Ambassador Yuri Kim

/T.H/Abcnews.al/