Farat chia janë të pasura me acide yndyrore omega-3, pasi farat japin 25-30% të vajrave të ekstraktueshëm, përfshirë acidin α-linolenik. Një racion 100 gramë me fara chia është një burim i pasur i vitaminave B, tiaminës dhe niacinës dhe një burim i mirë i vitaminave B, riboflavinës dhe acidit folik.
Por a duhet t’i konsumojnë fëmijët farat chia? Fëmijët dhe adoleshentët mund të konsumojnë fara chia kur ndjekin një dietë të ekuilibruar. Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave i kategorizon farat chia si të sigurta.
Sigurojnë proteina për rritje
Farat Chia përmbajnë të gjitha nëntë aminoacidet thelbësore duke i bërë një burim i proteinave të plota. Proteina është thelbësore për zhvillimin e fëmijëve dhe adoleshentëve.
Përmbajnë minerale për shëndetin e kockave
Farat Chia sigurojnë minerale të tilla si kalcium, magnez dhe fosfor që ndihmojnë në rritjen e shëndetshme të kockave tek fëmijët dhe adoleshentët.
Fibrat ndihmojnë sistemin e tretjes të funksionojë më mirë
Farat Chia përmbajnë fibra të tretshme që ngopen, parandalon mbingrënien dhe përfiton nga funksionimi i përgjithshëm i sistemit të tretjes. Në planin afatgjatë, fibrat mund të ndihmojnë në ruajtjen e niveleve të kolesterolit LDL dhe sheqerit në gjak. /abcnews.al