Çfarë duhet të bëjmë për të parandaluar thyerjen e vezëve kur ato ziejnë?

schedule18:53 - 19 Shkurt, 2021

schedule 18:53 - 19 Shkurt, 2021

Shumë herë, kur përpiqemi të ziejmë një vezë, shohim disa çarje dhe fraktura.

Në fakt, shpesh është në një masë të tillë që madje mund të shohim se e bardha e vezës ka hyrë në ujë të valë. Pse ndodh kjo shumicën e kohës dhe cili është sekreti i vezëve pa të çara dhe çarje?

Pra, arsyeja që prishet në shumicën e kohës kur përpiqemi ta ziejmë është temperatura. E hedhim në tenxhere sapo ta nxjerrim nga frigoriferi dhe këtu është gabimi kryesor. Për të shmangur këtë situatë duhet t’i nxjerrim nga frigoriferi të paktën 20 minuta para vlimit. Vezët duhet të marrin temperaturën e dhomës dhe kështu mundësia e thyerjes së tyre do të zvogëlohet shumë.l.k/abcnews.al

Mos rri jashtë: bashkohu me ABC News. Ne jemi kudo!