90% e njerëzve shohin më shumë se një kalë në foto, po ju?

schedule14:39 - 3 Korrik, 2022

schedule 14:39 - 3 Korrik, 2022

Kuizi i kuajve mund të zbulojë aspekte të fshehura të personalitetit tuaj në varësi të numrit të kuajve që mund të dalloni.

A keni menduar ndonjëherë për aspektet e fshehura të personalitetit tuaj? Personaliteti juaj nuk është vetëm në sipërfaqe dhe mund të mos e kuptoni se i keni këto tipare të fshehura.

Nëse keni menduar ndonjëherë për aspektet e fshehura të personalitetit tuaj ose tiparet e fshehura të mendjes suaj, shikimi i kësaj fotografie mund të zbulojë disa gjëra.

Sa kuaj shihni?

Sikur të shihnit vetëm një kalë…

Ju jeni përkufizimi i një personi “të madh”. Keni perspektivë në çdo gjë që bëni. Ndërsa njerëzit e tjerë përfshihen në perspektivën e tyre personale, ju arrini të mbani një botëkuptim objektiv.

Jeni tipi i personit që mund t’i shihni gjërat nga çdo kënd dhe t’i shihni gjërat lehtësisht nga këndvështrimi i njerëzve të tjerë. Mund të mos i kushtoni shumë rëndësi detajeve, por patjetër që keni një pamje më realiste të botës.

Njerëzit shikojnë nga ju për të menaxhuar gjërat. Ju jeni pikërisht lloji i personit që ju jepen pozicione drejtuese, sepse gjithmonë mund t’i mbani sytë nga qëllimi dhe vazhdimisht të tejkaloni pritshmëritë.

Ju i mbani gjërat të thjeshta në mënyrë që të përqendroheni në atë që është e rëndësishme dhe të bëni shumë mirë.

Nëse shihni katër deri në nëntë kuaj…

Jeni jashtëzakonisht punëtor dhe i kushtoni shumë vëmendje detajeve. Ju shkëlqeni profesionalisht, akademikisht dhe shoqërisht kur e vendosni mendjen tuaj për këtë. Ju i merrni gjërat mjaft seriozisht, më shumë se të tjerët rreth jush dhe për shkak të kësaj zakonisht arrini më shumë se një person mesatar. Arritjet tuaja janë rezultat i punës së palodhur dhe këmbënguljes.

Ndërsa jeni të vëmendshëm ndaj detajeve, kuptoni gjithashtu se nuk është e këshillueshme të bëheni perfeksionist. Ju e dini se e përsosura është armiku i së mirës dhe se nuk mund ta shpenzoni gjithë kohën tuaj duke u përpjekur të bëni gjithçka në mënyrë perfekte, ose rrezikoni të mos arrini kurrë asgjë.

Arsyeja tjetër që nuk e shpenzon gjithë kohën duke u përpjekur të jesh perfekt është fakti i thjeshtë se nuk ke energji për ta bërë këtë. Ju prireni t’i jepni punës tuaj 110% dhe në fund të ditës e dini se keni bërë më të mirën, edhe nëse kjo përpjekje nuk është saktësisht ‘perfekte’.

Nëse keni parë 10 ose më shumë kuaj…

Ju jeni një perfeksionist dhe besoni se gjërat nuk arrihen vërtet nëse nuk bëhen në mënyrë perfekte. Ju besoni se nuk ka kuptim të bëni diçka nëse nuk do të bëhet siç duhet. Ju prireni të jeni kritik ndaj njerëzve që bëjnë gjëra të papërfunduara.

Kur bashkoheni në një përpjekje ekipore, ju merrni menjëherë drejtimin sepse dëshironi që gjërat të bëhen sipas jush. Njerëzit zakonisht nuk e kanë problem me rolin tuaj drejtues, sepse kur jeni në krye, me siguri do t’i tejkaloni pritshmëritë në çdo mënyrë të mundshme.

Ndonjëherë ju mund të kapeni në perfeksionizmin tuaj dhe mund t’ju duhet një shtytje për ta kapërcyer atë, por përfundimisht e kuptoni se kjo thjesht do të thotë se nuk keni asgjë më shumë që mund të bëni.

Kur nuk arrini të arrini diçka në nivelin e përsosmërisë që dëshironi, ndonjëherë ju duhet të bëni një hap prapa dhe të vlerësoni punën tuaj. Edhe kur gjërat nuk janë perfekte, puna juaj e vështirë nuk kalon kurrë pa u vënë re./abcnews.al