8 gjëra që (ndoshta) nuk i dini për puthjet

schedule21:55 - 26 Gusht, 2019

schedule 21:55 - 26 Gusht, 2019

Në lidhje me faktin se puthjet nuk janë thjesht puthje: për shembull, a e dini se stili që keni kur puthni vjen nga pozicioni i marrë në mitër?

Puthja është ajo që të gjithë e bëjmë shpesh, por sa e përgatitur jeni për këtë temë?

Ka shumë fakte të çuditshme dhe tërheqëse për aktin e puthjes në vetvete, aq të habitshme dhe argëtuese sa ia vlen t’i zbuloni ato.

Puthja më e gjatë në histori

Në vitin 2013, një çift Tailandez u puth për tri ditë. Saktësisht: 58 orë, 35 minuta dhe 58 sekonda.

Ekkachai Tiranarat dhe Laksana Tiranarat filluan të puthen në 12 shkurt dhe nuk u ndalën deri në Ditën e Shën Valentinit. Rekord Botëror i Guinness.

Puthja më e gjatë në kinema

Puthja më e gjatë para kamerave është padyshim më e shkurtër: 3 minuta dhe 24 sekonda, mes dy grave, në filmin e vitit 2010 të Elena Undone.

Kështu ato kaluan rekordin e mëparshëm, të mbajtur nga filmi You Are In The Army Noë, prej 3 minutash dhe 6 sekondash.

Nga vjen stili juaj i të puthurit?

A e dini se dy të tretat e popullsisë së botës anojnë kokat e tyre në të djathtë në aktin e puthjes?

Një studiues gjerman, Onur Güntürkün, vëzhgoi çifte që putheshin në vende publike në tre vende të ndryshme, derisa ai arriti në konkluzionin se shumica e puthësve u përkulën djathtas gjatë aktit.

Dhe me sa duket kjo ndodh sepse y është drejtimi në të cilin kokat tona lakohen në mitër.

Disa ligje të çuditshme që kufizojnë puthjet

Në dy shtete të Amerikës, Ioëwa dhe Indiana, një ligj shumë i çuditshëm është në fuqi: burrat me mustaqe janë të ndaluar të puthin gratë në publik.

Në Kolorado, është e ndaluar të puthësh gra të dielave.

Puthjet e grave janë më të pastra

Statistikat tregojnë që gratë përdorin fije dentare më shpesh sesa burrat, dhe për rrjedhojë ato janë më të prirura për të zgjuar puthjet, sepse ata janë më pak të shqetësuara për aromën e gojës në mëngjes.

Sipas një studimi të DentalPlans, gratë i lajnë dhëmbët e tyre disa herë në ditë në krahasim me burrat dhe janë më të disponueshme kur bëhet fjalë që t’i tregojnë partnerit nëse kanë diçka në dhëmbë.

Por këtu është një shënim pozitiv për burrat, pasi gjatë një puthjeje ne shkëmbejmë rreth 80 milion baktere që në të vërtetë ndihmojnë në forcimin e sistemit imunitar, kështu që puthja dhe shkëmbimi i baktereve është në të vërtetë e mirë për shëndetin tuaj.

Ekziston frika e puthjes

Frika nga puthja është një fobi që ekziston vërtet.

Quhet filemafobi (filema është fjala greke për të puthur), është më e zakonshme tek të rinjtë për shkak të papërvojës, por ka të bëjë me njerëzit e të gjitha moshave.

Për ta shëruar si me të gjitha fobitë, keni nevojë për ndihmën e dikujt për t’ju ndihmuar të kuptoni origjinën.

Pse quhet XOXO

David Jacobson nga Trivëorks thotë se “X” në “XO” është shkronja që përfaqëson puthjen dhe citon disa teori se pse.

“Teoria mbizotëruese se si XO është bërë kaq e zakonshme, veçanërisht në fund të letërkëmbimit me shkrim, është se gjatë mesjetës shumë njerëz nuk mund të lexonin ose të shkruanin – thotë ai – dhe për këtë arsye, kur ata nënshkruanin dokumente të rëndësishme, ata thjesht do të vizatonin ose shtypnin një X, në kohën e përdorur si një shkurtim për fjalën Krisht, të cilën ata do ta puthnin, me përulësi”.

Kështu, me kalimin e kohës, X është shoqëruar me aktin e puthjes në vetvete, kjo është arsyeja pse besohet se ende përdoret sot në këtë mënyrë.

O, nga ana tjetër, simbolizon përqafimin.

Origjina puthjes franceze

Një herë e një kohë, puthja franceze njihej si puthja e Firences; por sipas një teorie kur burrat amerikanë u kthyen nga Evropa pas Luftës së Parë Botërore u lëshuan mbi gratë e tyre me aq shumë afsh të ri – me gojë të hapur dhe me përdorimin e gjuhës – saqë njerëzit filluan të mendojnë se ata i kishin mësuar këto aftësi të reja ndërsa ishin të stacionuar në Francë. /abcnews.al