4 dekanët e Universitetit të Tiranës: 5 mln lekë nga buxheti për familjet e prekura nga tërmeti

schedule11:34 - 9 Dhjetor, 2019

schedule 11:34 - 9 Dhjetor, 2019

Katër dekanë të Fakulteteve të Universitetit të Tiranës kanë shprehur gatishmërinë për të përballuar situatën e krijuar pas tërmetit të 26 nëntorit.

Dekani i Fakultetit Ekonomik, Dhori Kule tha se do të janë 60 studentë ekselentë në fushën e menaxhimit të riskut që do të jenë në dispozicion të strukturave të shtetit që po merren me menaxhimin e kësaj situate. Gjatë konferencës theksuan se janë akorduar 5 milionë lekë për familjet e prekura nga tërmeti.

Përditë stafet pedagogjike komunikojnë na pyesin, janë solidarizuar me situatën që ka Shqipëria, përcjellin dhje ata dhimbjen dhe kontributin për këtë situatë. Unë sot përshëndes fillimin e procesit mësimor në Durrës.  Edhe ne mund ta kishim filluar sot, por arsye ka qenë që data 25 ishte ditë e hënë dhe ne kemi bërë mësim. E filluam të martën që nga poërmbajtja strukturore java të jetë e plotë, por nga pikëpamja e gatishmërisë kemi qenë prej kohësh”, tha Dhori Kule.

“Fakulteti ka dhënë kontribute financiare, organizatat kanë mbledhur ndihma dhe i kanë depozituar në vendet e grumbullimit. Po mendojmë për vazhdimësinë, nuk është një situatë që sjell efekte në kohë të shkurtër, duhet përballuar në gjatësi në kohë. Nuk duhet të lodhemi duhet të mendosha në vazhdimësi se si duhet përballuar kjo situatë. Kemi menduar të kemi një program të përbashkët për të asistuar studentët, personelin e më gjerë. Kemi bërë mbledhje të strukturave, nuk kemi qënë me pushime këtë periudhë. Ka një solidaritet shumë të madh për situatën. Ajo që duam të përcojmë është t’i kthehemi jetës normale,studentët të nisin studimet, si diçka objektive mbi ne. Procesi mësimor duhet të zhvillohet, kemi planifikuar një axhendë për orët e humbura. jeta vazhdon do e përballojmë së bashku, këtë e tregojmë duke nisur procesin mësimor nesër.” u shpreh dekani i Fakultetit Juridik./abcnews.al