Zgjedhjet presidenciale në SHBA, mbi 41 milionë amerikanë kanë votuar deri tani

schedule08:32 - 22 Tetor, 2020

schedule 08:32 - 22 Tetor, 2020

Më shumë se 41 milionë amerikanë kanë votuar në zgjedhjet presidenciale.

Mbi 29.5 milion prej tyre kanë  votuar me postë, dhe mbi 11.5 milion kanë votuar  personalisht.

Në Teksas, kanë votuar 59 për qind e atyre që votuan në zgjedhjet e vitit 2016 midis Hillary Clintonit dhe Donald Trumpit .Në Florida, kanë votuar 38 për qind e votuesve.

 

Wisconsin, i cili u ka mundësuar qytetarëve të votojnë vetëm personalisht, deri tani kanë votuar 37 për qind e votuesve të vitit 2016.

Republikanët pretendojnë se në votimin postar mund të bëhen mashtrime. Në disa shtete kanë nisur disa procese gjyqësore në lidhje me mënyrën e numërimit të fletëve të votimit.

Sipas ekspertëve, dëshira e amerikanëve  mund të shënojë një rekord votash prej 150 milion dhe normat e pjesëmarrjes mund të jenë më të larta se në çdo zgjedhje presidenciale që nga viti 1908./abcnews.al