Ujërat e zeza në Vlore shkarkohen të gjitha në det

schedule14:46 - 12 Prill, 2018

schedule 14:46 - 12 Prill, 2018

Ndërsa me Lungomaren pritej që në Vlorë të mos kishte aspak derdhje të ujërave të zeza në det, situata duket më e përkeqësuar. Ja cilat janë dy plazhet më të ndotura aktualisht në këtë bregdet.

Pak ditë më parë ABC News solli këto pamje nga plazhet e Vlorës. Ndotje që me gjasa do të qëndrojë gjatë aty.

Por në plazhin e Vjetër situata duket më e rëndë. Pamjet që shikoni tregojnë rrugëtimin e ujërave të zeza nga pallatet deri në det.

Kanale të tilla janë disa përgjatë bregut të detit në plazhin e Vjetër dhe në atë që quhet Plazhi i Akademisë së Marinës.

Edhe ndërtimi i Lungomares nuk zgjidhi gjë. Ishte premtuar që ujërat e zeza nuk do të shkarkoheshin në det.

Por pamjet tregojnë për një panoramë alarmante.  Vizitorët e parë u njohën me fenomenin, kurse fluksi në sezon me shumë mundësi do të gjejë të njejtën situatë.

Gazetar i ABC News, Vlorë: Elton Nika