Trump, padi zgjedhore në Arizona

schedule07:34 - 8 Nëntor, 2020

schedule 07:34 - 8 Nëntor, 2020

Ekipi i presidentit aktual Donald Trump ka bërë me dije se ka ngritur ngritur padi në Arizona, në të cilën pretendon se qarku më i populluar i këtij shteti jugperëndimor skualifikoi në mënyrë të gabuar një numër votash të hedhura ditën e zgjedhjeve nga disa votues.

Në padinë, e ngritur në Gjykatën e Lartë shtetërore të Qarkut Marikopa, thuhet se punonjësit e zgjedhjeve u kishin thënë disa votuesve të shtypnin një buton, pasi një makinë kishte zbuluar një votë të tepërt.

Paditësit thonë se ditën e zgjedhjeve janë përdorur makineri të reja votimi dhe se ato vota mund të kenë qenë “përcaktuese” në rezultatin e garës Trump-Biden, i cili u shpall fitues të shtunën nga rrjetet e mëdha televizive.

Biden kryeson me 0.65%, ose pak më shumë se me 21,000 vota në shtetin Arizona./abcnews.al