Trump firmos urdhrin ekzekutiv kundër disa shërbimeve të huaja

schedule12:45 - 16 Maj, 2019

schedule 12:45 - 16 Maj, 2019

Ndërkohë një ditë më parë presidenti i shteteve të bashkuara të Amerikës Donald Tramp, firmosi një urdhër ekzekutiv për ndalimin e importit dhe të përdorimit të mjeteve dhe shërbimeve për komunikimin, të cilat prodhohen nga kompani pranë qeverive të huaja. Mjete dhe shërbime këto që mund të përdoren për të dëmtuar apo ndërprerë telekomunikacionin amerikan. Dhe pse në këtë vendim të kreut të shtëpisë së bardhë nuk përmendet asnjë emër, sipas ekspertëve, masa është marrë kundër kompanive teknologjike kineze si Huauei dhe ZTE Korp./ABC News Albania 24/7