Thirrje për vaksinim të grupmoshave 56-59 vjeç në Angli

schedule09:24 - 7 Mars, 2021

schedule 09:24 - 7 Mars, 2021

Shërbimi shëndetësor Kombëtar në Angli ka njoftuar për aplikimin e vaksinës anti-Covid për grupmoshat 56 deri në 59-vjeç javën e ardhshme.

Sipas autoriteteve shëndetësore deri më tani janë vaksinuar më shumë 18 milionë qytetarë në të gjithë Anglinë.

Gjithashtu pritet që procesin i vaksinës të përshpejtohet për të ulur rrezikun e Covid-19.

Ndërsa rreziku nga variantet e reja të Covid, mbetet ende i lartë, pas zbulimit të variantit të Afrikës së Jugut dhe atij Brazilian të cilat sipas ekspertëve ulin edhe efektivitetin e vaksinës së koronavirusit.

/abcnews.al/