“Testim, sipas praktikave të FBI”, Ambasada e SHBA tregon hapat e testimit për kandidatët e BKH-së

schedule09:30 - 12 Shkurt, 2020

schedule 09:30 - 12 Shkurt, 2020

Ambasada amerikane në Tiranë vijojnë të ndjekin dhe monitorojnë procesin e ngritjes së institucioneve të reja të drejtësisë në Shqipëri. Këtë të mërkurë ato kanë bërë me dije se në përputhje me ligjin e SPAK dhe frymëzuar nga praktikat më e mira të FBI-së, kandidatët e mundshëm duhet të dëshmojnë aftësitë e tyre në një larmi provash

Përmes një postimi në rrjetin social Facebook, ambasada ka publikuar fotot e kandidatëve për Drejtor të Byrosë Kombëtare të Hetimit dhe tregon se ata tani do kalojnë në fazën përfundimtare: në testimin poligrafik dhe intervistën finale.

🇦🇱️ │ Shtetet e Bashkuara janë të përkushtuara në mbështetjen e përpjekjeve të Shqipërisë për të forcuar sundimin e…

Gepostet von U.S. Embassy-Tirana am Mittwoch, 12. Februar 2020

Postimi i plotë:

Shtetet e Bashkuara janë të përkushtuara në mbështetjen e përpjekjeve të Shqipërisë për të forcuar sundimin e ligjit përmes proceseve transparente. Nën monitorimin e qeverisë së SHBA, komisioni përzgjedhës i SPAK është tashmë në fazat përfundimtare të përcaktimit të kandidatit më të mirë për Drejtor të Byrosë Kombëtare të Hetimit (BKH). Në përputhje me ligjin e SPAK dhe frymëzuar nga praktikat më e mira të FBI-së, kandidatët e mundshëm duhet të dëshmojnë aftësitë e tyre në një larmi provash. Në 6 shkurt, kandidatët iu nënshtruan një prove të aftësive fizike që përfshinte 300 metra vrapim me shpejtësi, 2.4 kilometra vrap, dhe ushtrime të tjera.

Pas këtij provimi, më 10 shkurt kandidatët morën pjesë në një testim me shkrim me dy pjesë, për të provuar aftësinë e tyre të shkrimit profesional dhe për të sprovuar aftësitë e tyre në shkathtësinë mendore dhe zgjidhjen e problemeve. Rezultatet nga provimet i shtohen një totali përmbledhës dhe do të përcaktojnë gjashtë kandidatët kryesorë që do të kalojnë në fazën përfundimtare: në testimin poligrafik dhe intervistën finale. Ky proces transparent dhe objektiv është një hap tjetër drejt vendosjes së sistemit të drejtësisë etik, transparent dhe profesional që qytetarët meritojnë./abcnews.al