Të gjitha rrugët janë hapur nga bora

schedule10:16 - 30 Janar, 2019

schedule 10:16 - 30 Janar, 2019

Të gjita akset kryesore të vendit janë të hapura dhe qarkullimi bëhet normalisht. Kontraktorët vazhdojnë punën për pastrimin e akseve dhe monitorimin e tyre, ndërkohë është bërë pastrimi i akseve nga materialet që bien në rrugë nga skarpatat.

Situata është përmirësuar në ato akse që kanë qenë pjesërisht me zinxhir. Puna për mirëmbajtjen e akset rrugore të Qarkut Korçës vazhdon. Në video shikoeht një borëpastruese e cila po punon në aksin Zemblak-Liqenas.

Ndërsa akset ku janë të kashueshme me zinxhirë janë K/Boboshtice – Dardhe, në 5 km e fundit.  Në Rajonin Verior qarkullohet me zinxhir vetëm në:
Ura e Cerenecit-Steblevë, 15 km e fundit te aksit dhe tek kryqëzim Domaj-Draj Reç./abcnews.al