Stamati: “Ja si shpëtuam armët 2 shekullore 40 vite më parë”

schedule15:44 - 7 Nëntor, 2017

schedule 15:44 - 7 Nëntor, 2017

Në hollin e Muzeut Historik Kombëtar prezantohen armët e mjeshtërve shqiptarë, mbi 2 shekullore. Këto armë janë të zbukuruara me teknikën e filigranit, ku ruhen gjurmë autentike të artizanëve shqiptarë që ishin mjeshtër në punimin dhe zbukurimin e tyre. Resturatori Frederik Stamati rrëfen për ABC News detaje rreth punimit të tyre dhe historinë e konservimit të objekteve 40 vite më parë./abcnews.al