Soreca: Ngritja e Gjykatës Kushtetuese dhe Reforma Zgjedhore kusht për integrimin

schedule20:17 - 6 Tetor, 2020

schedule 20:17 - 6 Tetor, 2020

Ambasadori i Bashkimit Europian në Shqipëri, Luigi Soreca ka kujtuar se ngritja e Gjykatës Kushtetuese dhe zbatimi i Reformës Zgjedhore janë kusht për përmbushjen e kushteve të vendosura nga Këshilli i Europës në procesin e integrimit.

“Disa punë akoma përpara, veçanërisht në lidhje me funksionalitetin e Gjykatës Kushtetuese dhe zbatimin e reformës zgjedhore, por Shqipëtria është tani afër përmbushjes së kushteve të vendosura nga Këshilli i Europës në funksion të konferencës së parë ndërqeveritare”, shkruan Soreca./mv. abcnews.al