Si të parandaloni problemet e të ngrënit tek fëmijët

schedule03:35 - 20 Qershor, 2022

schedule 03:35 - 20 Qershor, 2022

Dietat e balancuara që janë të pasura me minerale dhe lëndë ushqyese sigurojnë që fëmijët tuaj të rriten me zakone të shëndetshme.Përveç kësaj, ndihmon në parandalimin e problemeve dietike. Përfshirja e këtyre ushqimeve në dietën e tyre është një nga sfidat me të cilat përballen prindërit.

Prindërit duhet të jenë të vetëdijshëm për shenjat, pasi të gjitha këto mund të jenë potencialisht tregues të problemeve të mundshme dietike në të ardhmen.

Ata janë të imët për moshën e tyre.
Vështirësi në kalimin nga ushqyerja me gji në konsumin e ushqimit të ngurtë.
Dhimbje kur ha ose kur prindërit e detyrojnë të hajë.
Disiplinë e tepruar kur hahet. Kjo është veçanërisht e vërtetë kur fëmijët hanë vetëm ose pa stimuj.
Lëndime, të tilla si lëndime në gojë ose që janë mbytur më parë. Kjo i bën fëmijët të kenë frikë të hanë./abcnews.al