Shqipëria organizon Kursin për ‘Mbrojtjen’, pjesë ushtarakë nga Kosova e vende të NATO-s

schedule20:00 - 22 Tetor, 2021

schedule 20:00 - 22 Tetor, 2021

Akademia Shqiptare e Forcave të Armatosura (AFA) po organizon Kursin e Lartë për Studimet e Sigurisë dhe Mbrojtjes (SCSDS) 2021, ku marrin pjesë dhe shumë vende të tjera.

Qëllimi i SCSDS është të edukojë oficerë ushtarakë (OF5) dhe zyrtarë civilë nga Shqipëria, NATO dhe vendet partnere në nivelin strategjik. Kursi u përpilua nga studentë nga Shqipëria, Gjermania, Greqia, Bullgaria, Kosova, Italia dhe Gjeorgjia. Në këtë aderim, AFA ftoi si lektor dhe anëtarë të fakultetit të Kolegjit të Mbrojtjes Baltike për mësimdhënie.

Dr. Sandis Šraders dhe COL (ret.) Dr. Clirim Toci dhanë leksione në SCSDS për disa çështje që sfidojnë mjedisin e sigurisë si, Rusia, roli i NATO-s, Interesat Kombëtare dhe Dinamika e Fuqisë Kombëtare, Zhvillimi i Luftës në Evropë dhe NATO dhe Sfidat Ushtarake që mund të paraqiten nga NATO.

Ky projekt ishte hapi i parë në rritjen e bashkëpunimit të mirë të rënë dakord gjatë vizitës së ministrit shqiptar të Mbrojtjes Niko Peleshi në qershor 2021.