Shorti i Komisionit të pavarur, 10 dosje të 2 gjyqtarëve në filtër

schedule11:35 - 13 Nëntor, 2017

schedule 11:35 - 13 Nëntor, 2017

Komisioni i pavarur i kualifikimit hodhi shortin për përzgjedhjen e dosjeve të gjyqtarëve të Gjykatës së Krimeve të rënda. Kështu do të kalojnë në filter 10 dosjet e dy gjyqtarëve, Nertina Kosova dhe Dritan Hallunaj. Shorti është hedhur pranë gjykates së krimeve të rënda në prani të komisionereve të vettingut. Me short janë përzgjedhur më parë edhe dosjet për gjyqtaret e gjykatës kushtetuese,  gjykatës së lartë dhe në prokurorinë e përgjithshme. Dy gjyqtarët e krimeve të renda, Nertina Kosova dhe Dritan Hallunaj janë dhe kandidatë për në këshillin e lartë gjyqësor./abcnews.al