Shaqir Rexhvelaj prezanton dy vepra në Akademinë e Shkencave

schedule15:53 - 3 Nëntor, 2017

schedule 15:53 - 3 Nëntor, 2017

Shaqir Rexhvelaj, ka pomovuar në Akademinë e Shkencave dy vepra “Kur binte një Zymare në Festivalet Botërore”, e cila ka nota biografike. E ku autori përshkruan se si ky instrument folklorik, u bë shkas që të nisë jetën artistike qysh fëmijë dhe më pas të arsimohej në Institutin e Lartë të Arteve për flaut. Ndërsa vepra e dytë, “Arti i tingujve” i dedikohet ndërthurjes së krijuesve botërorë si Mozarti dhe themeluesit të etnomuzikologjisë shqiptare Ramadan Sokolit, figurës shumëdimensionale të Muharrem Xhedikut dhe kompozitorit bashkëkohor Aleksander Peçi, por nuk mungojnë dhe impresione nga festivale të ndryshme të RTSH-së./abcnews.al