Rritet numri i të infektuarve me hepatit akut në Evropë

schedule10:25 - 29 Prill, 2022

schedule 10:25 - 29 Prill, 2022

Qendra Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve, në të dhënat e fundit të grupuara në lidhje me hepatin akut është shprehur se është vënë re një rritje e numrit të fëmijëve të infektuar.

Sipas ECDC është duke u rritur numri i rasteve me hepatit akut te fëmijët që kanë qenë të shëndetshëm paraprakisht në Zonën Ekonomike Evropiane.

Deri më 20 prill janë regjistruar 111 raste në Britani dhe deri më 27 prill, rreth 55 raste tjera janë raportuar në 12 shtetet e Zonës Ekonomike Evropiane.

Për raste të reja është raportuar edhe në Shtetet e Bashkuara, Izrael dhe Japoni. Ndërkohë të dhënat e deritanishme tregojnë se shumica prej pacientëve janë shëruar, mirëpo një numër i tyre është dashur të bëjnë transplantim të mëlçisë.

Shefja e rregullatorit evropian, Andrea Ammon, ka thënë gjatë javës se shifra e saktë mbrapa rasteve me hepatit nuk dihet ende.

Autoritetet shëndetësore kanë thënë se meqë ende nuk dihet për patogjenin, rreziku për popullsinë e fëmijëve nuk mund të vlerësohet tani për tani./abcnews.al