Roli i Turqisë në Ballkan  

schedule12:03 - 5 Maj, 2018

schedule 12:03 - 5 Maj, 2018

Në kushtet e një mungese vëmendje nga BE për shkak të problemeve të brendshme, por edhe të SHBA, Ballkani është më i hapur nga ndikimet e fuqive të tjera, në rastin konkret Rusisë dhe Turqisë. Brukseli, por dhe Uashingtoni kanë kërkuar shpesh nga liderët e Ballkanit të qartësojnë linjën e politikës së tyre të jashtme. Ndërkohë që gjithnjë e më tepër vihet re një shtim i ndikimit turk në Ballkan, duke bërë që Turqia të fuqizojë rolin e saj në rajon. /abcnews.al