Reagon Ministria e Arsimit: “Asnjë rresht për mësuesit pa kontratë koolektive”

schedule19:45 - 8 Nëntor, 2017

schedule 19:45 - 8 Nëntor, 2017

Rreth kontratës koolektive të punës, Ministria e Arsimit sqaroi se Federata e Sindikatave të Punonjësve të Arsimit, Edukimit dhe Shkencës e ka dërguar çështjen në gjykatë. Ajo vazhdon të jetë në proces gjyqësor edhe pse në shkallën e parë u kërkesë-padia u rrëzua më 13 tetor. Ministria thotë se është në pritje të plotësimit të afatit të ankimit të vendimit në Gjykatën e Apelit Administrativ. Bazuar në Kodin e procedurës civile parashikohet se asnjë institucion tjetër nuk ka të drejtë të pranojë për shqyrtim një mosmarrëveshje civile që është duke u gjykuar nga gjykata-përfundon reagimi i Ministrisë së Arsimit./abcnews.al